Feltörték a Fidesz szerverét

Feltörték a Fidesz szerverét, az arról mentett adatokat pedig nyilvánosságra fogják hozni – írja a Pesti Srácok egy emailre hivatkozva, melyet állítólag több szerkesztőséghez is eljuttatott egy “Az igazság ligája” elnevezésű hekkercsoport.

A propagandaoldal szerint a fidesz.hu domain valóban elérhetetlen volt a hírük írásakor, „vélhetően túlterhelték a szervert”. Hozzáteszik, a szervert feltörő „vélhetően baloldali társaság” az Ördög ügyvédjéhez hasonló módon azt sejteti, hogy az általuk megszerzett információk kellemetlenül érinthetik a kormánypártot.

A Pesti Srácok ugyanakkor megnyugtat, „a fidesz.hu egy hivatalos honlap, így arról titkos adatot nem lehet lementeni, lévén, hogy közérdekű információkat tartalmaz”. (Ennek mondjuk némileg ellentmond, hogy a lap híre még azzal kezdődött: „a szervert” törték fel, ami alapvetően nem csak a nyilvános honlap kiszolgálását végezheti, de ha csak a honlap forráskódját, adatbázisát szerezték is meg, az is tartalmazhat titkos adatokat, pl. belépési információkat).

Kapcsolódó hírek