Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Schobert Norbi: a pénz energia, rajtad múlik, hogy szegény vagy, vagy gazdag

Schobert Norbi: a pénz energia, rajtad múlik, hogy szegény vagy, vagy gazdag
Fotó: Facebook/Norbi Update LOW CARB

Élő Facebook-videóban vezette elő sajátos közgazdasági nézeteit Schobert Norbi, hosszan értekezve szegénységről, gazdagságról, a pénz megítéléséről, és arról, hogy hogyan lehet a szegény emberből gazdag ember.

„Utáljuk a gazdag embert, mert mi szegények vagyunk, irigyeljük is, de közben azt mondjuk, hogy nem irigyeljük, mert a pénz nem boldogít. Dehogynem boldogít! Önmagában nem boldogít”

– indította a fiának háttal előadott nevelő célzatú előadását a fitneszguru, majd azzal folytatta:

„Valahonnan a középkorból vagy a kommunizmusból vannak azok az elvek, hogy azt gondolják az emberek, hogy a pénz az olyan, mint a krumpli: van egy nagy tál, és a gazdagok ebből nagyon sokat kivesznek és nagyon kevés marad a szegényeknek. Ezért nehéz a szegények sorsa. Ez nem igaz. Lehet, hogy régen igaz volt, mikor volt egy adott termény, de ma már a pénzből, akár virtuálisan, akár nyomtatva, bármennyi rendelkezésre áll, korlátlan, ez egy energia.”

https://www.facebook.com/update1/videos/1279850322188003/

Schobert professzortól azt is megtudhattuk, hogy pont annyi pénz van a világon, amennyi kell, „ha kell, mindig több”, és a lényeg valójában annyi, hogy „a gazdag emberek nem vesznek el pénzt a szegény emberektől” egyszerűen

„rajtad múlik, hogy szegény vagy, vagy gazdag”.

Norbi szerint ugyanakkor aki szegény emberek között él, szegény is lesz, mert kevés pénzt lehet ilyen környezetben keresni, gazdag emberek között viszont jobban lehet kaszálni, ergo tehetősök között nagyobb eséllyel válunk magunk is tehetősebbé.

Ezután jött a videó addigi talán legfontosabb gondolatmenete, miszerint a gazdag embereket nem irigyelni vagy utálni kell – ő is „például nagyon szegény ember a Mészáros Lőrinchez képest” –, mert

a szegénység vagy a gazdagság az nem egy állapot, hanem egy rangsor.

Hogy lehetett-e még tovább fokozni az aranyköpéseket, azt mi sajnos nem fogjuk tudni megmondani, mert ezen a ponton választani kellett, hogy halálra unjuk magunkat, vagy végérvényesen elszegényedünk ilyen hírek írása miatt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz