Kiutasították Magyarországról a pingpongütővel hadonászó szír férfit

Kiutasították Magyarországról azt a szír férfit, aki két hete, idegenrendészeti őrizetének hatálya alatt rendőrökre támadt.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a szír férfi bűncselekményét röviddel a korábbi jogerős elítélése után követte el. A szír férfit ugyanis garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt október 29-én már jogerősen 4 évre kiutasították.

A szír férfi e kiutasításának végrehajtásáig tartózkodott idegenrendészeti őrizetesként az őrzött szálláshelyen, amikor a házirend szabályait megszegte, és a vele szemben intézkedő rendőrre pingpongütővel rátámadt, majd egy másik rendőr felé ököllel ütött.

A szír férfit az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett az elsőfokú bíróság a szír férfit 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Tekintettel arra, hogy az ítélettel szemben senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet jogerőre emelkedett.

Kapcsolódó hírek