Egész éjjel vitáztak a Parlamentben az ellenzéki képviselők a „szájzár-törvényről”, még mindig tart a vita

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat november 20-án kezdődött, az éjszakán átívelő vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat november 20-án kezdődött, az éjszakán átívelő vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Szerdán kezdődött, majd egész éjszaka zajlott, és még csütörtök reggel is tartott az a vita a Parlamentben, melynek az a kormánypárti módosító javaslat volt a témája, amit ha elfogadnak, keményebben lehetne büntetni a rendbontó képviselőket: akár hónapokra is ki lehetne őket tiltani az ülésteremből, valamint akár egyéves pénzmegvonással is lehetne sújtani őket.

A vita olyannyira elhúzódott, hogy reggel kilenckor nem tudott elkezdődni a csütörtöki ülésnap, mert az ellenzéki képviselők még mindig folytatták a felszólalások sorozatát.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes elmondása szerint akciójuk kifejezetten obstrukció volt, de egyébként is volt annyi mondanivalójuk, hogy átbeszéljék magukat a szerdából a csütörtökbe. A politikus szerint

a vitát mindössze néhány fideszes ülte végig.

Kunhalmi és a szintén MSZP-s Korózs Lajos csütörtök reggel élő Facebook-videóban számolta be az éjszakai akcióról:

Kapcsolódó hírek