Toroczkaiék kiakadtak, feljelentik az Indexet, amiért szerintük gúnyolódott a lap

A Mi Hazánk Mozgalom büntetőfeljelenést tesz közösség elleni uszítás miatt az Index internetes portál ellen – közölte a szélsőfideszes hisztipárt elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László szerint a weboldal a Puskás Aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította „a Trianonban elszakított határon túli magyar nemzettársainkat” – magyarázta.

Úgy tudja, ez a fajta, „napok óta tartó magyarellenes uszítás” leleplezi az egész balliberális propaganda-gépezetet, és megmutatja valódi énjüket, ami a magyargyűlöletről szól, hiszen

mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak!

A pártelnök elmondta, a büntető törvénykönyv egyértelműen kimondja, hogy a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltés bűncselekmény, márpedig ő úgy olvasta, az Index által publikált anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre, ezért feljelentést tesznek.

Az Index újságírója arról írt a stadionátadót követően, hogy amikor az ünnepségen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című, a „magyarság összetartozásáról” szóló száma, ő ülve maradt, miközben mindenki felállt. A karikatúra szintén a dal szövegére utal, amikor egy sürgősségi osztályon az egyik beteg egy vértócsa mellett ülve azt mondja betegtársának: „egy vérből valók vagyunk”.

Kapcsolódó hírek