Botrány a parlamentben: Jakab beült Orbán székébe, nagyot hisztizett a Fidesz az „anarchista” ellenzék miatt

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A trágárságnak, az ocsmányságnak és a rendzavarásnak nincs helye az Országgyűlésben – magyarázta a Fidesz frakcióvezetője szerdán a parlamentben vélhetően még mindig arra utalva, hogy egy hónapja Hadházy Ákos egy „túl sokat lopott” feliratú táblával heccelte Orbán Viktort, amitől a kormánypárti politikusok láthatóan azóta sem térnek magukhoz.

Az elharapózó felségsértések miatt a parlament ma vitázott az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények, valamint a házszabály módosítását kezdeményező javaslatokról.

Kocsis Máté – aki egyik előterjesztője az indítványoknak, és aki a Facebook-oldalán már anarchistáknak is titulálta az ellenzéket – azt mondta, nem lesznek új szabályok, szigorítják a jelenlegieket: ami eddig is tilos volt, ezután is tilos lesz. A fegyelmi szabályok kapcsán azért folyik küzdelem az ellenzék részéről, hogy „ezeket olcsón lehessen elkövetni” – tette hozzá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy másik előterjesztő, Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes vezetője elmondta, az ülés zavartalan lefolytatásának biztosítása az ülést vezető elnök, illetve az ülés vezetésében közreműködő jegyzők feladata lesz. A javaslat az egyes magatartások körében az alkalmazható szankció mértékét és fokát differenciáltan indítványozza szabályozni, igazodva a jogsértés súlyához – magyarázta a ki tudja honnan előkerült bukott honvédelmi miniszter.

Egy jobbikos elfoglalta Orbán székét

A vita közben a jobbikos Jakab Péter beült Orbán Viktor miniszterelnöki székébe a parlamenti patkóban, és az alelnök többszöri felszólítása ellenére sem „fejezte be a rendbontást”.

Jakab egyébként arról beszélt, egy dolog biztos, hogy nem sérti a tisztelt Ház tekintélyét: mégpedig az igazságnak a kimondása, majd a kormánypártokat és a fideszeseket azzal vádolta, hogy szétlopják az országot, és hogy „a melósok béremelését elutasították”. Hozzátette:

Közeleg az idő, hogy majd a nép tiltja ki önöket innen!

Kapcsolódó hírek