Elbukta a Fidesz az alelnöki posztot a Néppártban

Egyedüli jelöltként Donald Tusk, az Európai Tanács eddigi elnöke az esélyes az Európai Néppárt elnöki posztjára – írja a hvg.hu –, a tíz alelnöki posztra pedig tizenkét jelentkező van, de ezek közül egyik sem fideszes.

Ennek oka, hogy a Fidesz néppárti tagsága még mindig fel van függesztve, így nemcsak nem vehetnek részt a szerdán kezdődő zágrábi kongresszuson, hanem alelnököt sem jelölhetnek.

Ez azért is kellemetlen – jegyzi meg a lap –, mert évek óta, 2015-től volt fideszes alelnöke az Európai Néppártnak, Gál Kinga személyében.

A zágrábi eseményen egyébként nem lesz téma a Fidesz tagsága, csak a magyarországi helyzetet felmérő néppárti beszámolót hallgatják meg.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Kapcsolódó hírek