Vízbe fulladt egy kislány a sárvári gyógyfürdőben

Vízbe fulladt egy kislány a sárvári gyógyfürdőben
Fotó: Facebook/Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Tragikus baleset történt még a múlt héten Sárváron, tudta meg a 24.hu: vízbe fulladt egy hároméves kislány a helyi termálfürdő egyik medencéjében.

A rendőrség megerősítette az értesülést, azt mondták, az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják, de folyamatban lévő ügyről nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

A Blikk úgy tudja, a gyerekhez mentőhelikoptert is hívtak, de az életét már nem tudták megmenteni.

A gyógyfürdő később sajtóközleményben reagált a történtekre. Azt írták:

„November 10-én, vasárnap délelőtt sajnálatos baleset történt a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő hullámmedencéjében. Egy hároméves kislány a 120 cm-es vízben kb. 3 percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte. Sajnos az azonnali orvosi segítség ellenére másnap a kórházban életét vesztette.”

Hozzátették, a fürdő társaság által elrendelt belső vizsgálat szerint a hatályos jogi előírásoknak megfelelő létszámú és képzettségű személyzet szakszerű és gyors feladatellátása ellenére következett be a baleset. Üzemeltetési szabálytalanságot a belső vizsgálat nem állapított meg.

A hatósági vizsgálat folyamatban van, a felelősség megállapítása az ő feladatuk – fogalmaztak.

A Nyugat.hu azt írta: egy szemtanú elmondása szerint a kislány egyedül – felnőtt felügyelete nélkül – volt a hullámmedencében. A mentők kiérkezéséig a helyszínen hárman próbálták újraéleszteni a gyermeket, köztük volt a fürdő egyik alkalmazottja is.

Kapcsolódó hírek