Orbán: „magyart csak magyarral lehet pótolni”

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács plenáris ülésén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 14-én.
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács plenáris ülésén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, „magyart csak magyarral lehet pótolni” – magyarázta Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.

A miniszterelnök szerint egy fogyatkozó népességű ország nem ringathatja magát abba az illúzióba, hogy meg tudja oldani a népességfogyást saját erőfeszítés nélkül.

A kormány folytatni fogja a migrációval kapcsolatos küzdelmet, mert ez a világjelenség „itt marad”, „Afrika éppen csak mozgolódik”

– riogatott Orbán.

Kitért arra is, hogy a „bevándorláspártiak” (magyarán gyakorlatilag mindenki, aki kritikát merészel megfogalmazni az ő migránsozó, uszító politikájával kapcsolatban – szerk.) azzal vádolják a magyarokat, hogy kőből van a szívük, azonban ki kell mondani:

Magyarország jó ország, a magyarok igenis jó emberek, hajlandók is tenni a jóért, de a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni.

Orbán kitért a szegénység felszámolására és a cigányság integrálására is. Úgy tudja, Magyarországon az elmúlt évtizedek legalacsonyabb szintjére csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma, és ráadásként tavaly több magyar jött haza, mint amennyi elment.

Orbán elmondta, a kabinet a 30 legszegényebb falura külön fejlesztési programot hirdetett, és a 300 legszegényebb, „gettószerű” létformájú faluban is egy jelentős korszerűsítési programot indítottak.

Háborús-riogatós vonalon arról beszélt, Magyarország 2026-ra juthat el oda, hogy a nemzeti hadserege regionális konfliktusokban a NATO nélkül is képes biztosítani a magyarok biztonságát.

Kapcsolódó hírek