Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Hatalmas havazás az osztrákoknál, sokfelé megszűnt az áramellátás

Annyi hó hullott szerda reggelre Ausztria több részén, hogy többfelé megszűnt az áramellátás, Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartás maradt villany nélkül.

Az üzemzavarokat a havazás miatt elektromos vezetékekre dőlt fák okozták, illetve sokfelé ágak szakadtak le, szintén károsítva a vezetékeket.

Ausztria legdélibb tartományában, Karintiában tizenegy iskolában szünetel a tanítás, a Möll völgyében az üzletek is zárva maradtak. Tirolban az 1400 méteren lévő Villgratentalt a hó teljesen elzárta a külvilágtól. Salzburg tartományban Bad Gastein térségében az adóktornyok is megsérültek, így több helyen a televíziós, illetve a rádióműsorokat sem lehet fogni.

Over 250 interventions were required in South Tyrol, Italy by volunteer firefighters yesterday and are still ongoing…

Posted by Severe Weather Europe on Wednesday, November 13, 2019

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de munkájukat nehezíti, hogy több út járhatatlanná vált, illetve több útszakaszt lavinaveszély miatt lezártak. Az osztrák és az olasz gyorsforgalmi úthálózatokat összekötő 13-as autópályán (Brenner-autópályán) hókotrók dolgoznak.

Szerda estig további heves havazás várható Ausztriában, ezért több helyen figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai előrejelzések szerint akár 20-50 centiméter vastagságú hótakaró is kialakulhat a közutakon.