Újbudán is leállították a kilakoltatásokat

Néhány napja Józsefvárosban adott utasítást a frissen megválasztott Pikó András polgármester a kilakoltatások leállítására, most pedig Újbuda ellenzéki vezetője, László Imre lépett hasonlót.

„A mai napon Újbudán is életbe lépett a kilakoltatási tilalom. A Parlamentben nem is tudom, hány alkalommal kellett végigélnem ellenzéki társaim beszámolóját a kilakoltatás miatt, családtól elszakított és állami gondozásba vett gyermekekről. Gyermekekről, akik sírva kapaszkodtak szüleikbe és nem értették, miért kell elválniuk. A mai naptól kerületünkben ez már nem lehetséges!”

írta Facebook-oldalán az újbudai polgármester, fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a kilakoltatások tilalma csak az önkormányzati ingatlanokra vonatkozik.

Újbudán sincs kilakoltatás!A mai napon Újbudán is életbe lépett a kilakoltatási tilalom. A Parlamentben nem is tudom,…

Posted by Dr. László Imre on Monday, October 28, 2019

Pikó és László rendelkezése egyébként rímel Karácsony Gergely október 18-i bejelentésére, miszerint intézkedett az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról.

Budapest új főpolgármestere szerint ez volt az első lépés, a következő években pedig a kerületi önkormányzatokkal ki kell alakítani egy védőhálót, mely megakadályozza, hogy hajléktalanná váljanak a nehéz sorsú emberek.

Kapcsolódó hírek