Karácsony Gergely felfüggesztette a kilakoltatásokat

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán jelentette be pénteken, hogy felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten.

„A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, October 18, 2019

A vasárnap megválasztott új főpolgármester emlékeztetett, hogy a kampányban meghirdetett „Budapest Alkotmányban” azt írták:

a lakhatást alapjognak tekintik, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében.

„Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen” – fogalmaztak akkor.

A megválasztott főpolgármester hozzátette: sokszor látták, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok „gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára”. Erre tekintettel intézkedett a fővárosi önkormányzat által kezdeményezett z összes kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról – közölte.

Azt írta: ez volt az első lépés. Feladatuk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsanak egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban az emberek nem hagyják egymást hajléktalanná válni – tette hozzá Karácsony Gergely.

Kapcsolódó hírek