Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Kifütyülték a fideszes képviselőket Győrben, Borkai elő sem merészkedett

Füttyszó fogadta a frissen megválasztott fideszes képviselőket a győri városházán, megbízóleveleik átvételekor: a Népszava tudósítása szerint tüntetők fogadták a politikusokat, és miután kiterelték őket az épületből, a téren fújták tovább a sípokat.

A szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt meg sem jelent meg a ceremónián, bár a Népszava szerint az esemény idején a városháza bejáratánál parkolt a szolgálati Audi A8-asa, ami egy idő után azonban eltűnt.

Még mindig nincs vége

 

Litresits András, a győri ellenzék ügyvédje a lapnak elmondta, minden jel szerint újraszámolja a bíróság a győri polgármesterre leadott szavazatokat. Múlt csütörtökön ugyanis felülvizsgálati kérelmet adtak be a Győri Ítélőtáblának, megtámadva a területi választási bizottság korábbi döntését, mely szerint továbbra is Borkai vezetheti Győrt.

A Népszava a 24.hu cikkét idézve megjegyzi, az újabb kételyeket az táplálja, hogy hiába zárta le a választási bizottság a szavazatszámlálást, nem lehetett hitelt érdemlően megállapítani, hogy pontosan ugyanannyi szavazólapot szállítottak-e ki az egyes választókörzetekbe, mint amennyi onnan visszakerült. Az üres szavazólapok átvételi listája ugyanis a kiszállításhoz használt dobozok oldalára volt felragasztva,

a dobozok viszont egyetlen szavazókör kivételével eltűntek.

Litresits szerint három napon belül el kellett volna bírálni a beadványukat, ha viszont a szavazatok újraszámolása mellett döntenek, akkor hat nap a határidő. Mivel az ellenzék hétfőig nem kapott értesítést, arra lehet következtetni, hogy újraszámolás lesz.