Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Botka László kilépett az MSZP-ből

Botka László.
Botka László. Fotó: Facebook/Botka László

Botka László szegedi polgármester hétfőn kilépett az MSZP-ből. Az Index cikke szerint Botka a kilépésről szóló nyilatkozatát hétfőn küldte el a MSZP szegedi szervezetének, de a lapnak úgy fogalmazott,

a döntést lelkileg már két éve meghozta.

A politikus az önkormányzati választást után is már azt nyilatkozta:

„Az MSZP-ből kivonultam, nem vagyok naprakész belőle, őszintén szólva nem is érdekel.”

Botka László, 18 éves korától, 1991-től volt az MSZP tagja, 1992-1994 között az országos ifjúsági tagozat elnökeként és az országos választmány tagjaként dolgozott. A párt színeiben először 1994-ben választották országgyűlési képviselővé Szegeden, 2014-ig volt a parlament, és az MSZP-frakció tagja. 2000-ben lett az MSZP Csongrád megyei elnöke, 2012-től 2016-ig a párt országos választmányát is irányította. 2017. május 27-én az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé választották, október 2-án azonban visszalépett.

2002 óta tölti be Szeged polgármesteri posztját, október 13-án negyedik alkalommal választották újra, ekkor már mint az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként, a szegedi közgyűlésben is a civil szervezet frakciójában politizál.

Tóth Bertalan sajnálja

Tóth Bertalan pártelnök közösségi oldalán úgy reagált, sajnálattal értesült Botka László döntéséről. A politikus kifejtette, Botka László baloldaliságához és demokratikus elkötelezettségéhez nem fér kétség, Szeged városát hosszú évek óta példaértékűen vezeti.

A szegediek jól döntöttek október 13-án, amikor az ellenzéki szövetség jelöltjeként, amelynek az MSZP végig motorja volt mind Szegeden, mind országos szinten, újra Botka Lászlót választották meg Szeged polgármesterének – magyarázta a pártelnök.