Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

A New York Timesban ég Magyarország egészségügye

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Orbán Viktor stadionokra szórja el a pénzt, az egészségügyre nem költ – ezzel a címmel közölt hosszú cikket a New York Times szombaton, mely a magyar miniszterelnök focimániáját állítja szembe a lezüllesztett egészségüggyel.

Az írást azt járja körül, hogy hazánkban hiába ömlik a TAO-pénz a labdarúgásba, a magyar foci nem tudott előrébb lépni az elmúlt években.

Az egészségügy helyzete ugyanakkor szemmel láthatóan romlott,

a nagy mértékű orvoselvándorlás mellett a lakosság egészségi állapota is aggasztó, az orvosok fizetése pedig az egyik legalacsonyabb Európában.

A riportban megemlítik, hogy az elmúlt évtizedben ötezer orvos – az állomány tizede – hagyta el az országot a magasabb fizetésért. Megszólalt a patinás amerikai lapnak Zacher Gábor is, aki tavaly mondott fel a Honvédkórház sürgősségi osztályán.

A cikk külön kiemeli az Orbán Viktor felcsúti otthona mellett tündöklő Pancho Arénát, amely a legtöbb állami pénzt bezsebelő Puskás Akadémia FC-nek ad otthont.

A stadiontól nem messze lévő Fejér megyei Szent György kórházban viszont több piszoár nem működik, és nincs szappan a sürgősségi osztályon

– hozza képbe olvasóit Magyarországgal kapcsolatban a New York Times.

A cikk emlékeztet arra is, hogy az oligarchák a miniszterelnökkel akkor tudnak igazán jó viszonyt ápolni, ha focimeccsre járnak vele. Név szerint említik Csányi Sándort, Mészáros Lőrincet, valamint Polt Péter legfőbb ügyészt és Stumpf István alkotmányjogászt is.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz