Szijjártó: „Az igazi férfi a legcsípősebb kolbászt is meg tudja enni”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) a Felcsík Kistérségi Társulás csapatával a 23. Békéscsabai Kolbászfesztivál nemzetközi kolbászkészítő versenyén 2019. október 26-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) a Felcsík Kistérségi Társulás csapatával a 23. Békéscsabai Kolbászfesztivál nemzetközi kolbászkészítő versenyén 2019. október 26-án. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A 23. Békéscsabai Kolbászfesztiválon haknizott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, ahol többek között arról magyarázott, hogy tavaly Magyarország exportálta a 12. legtöbb kolbászt a világon, 18 ezer 900 tonnát.

Szijjártó a fesztivál frisskolbász-gyúró versenyének megnyitóján egyúttal felszólította a csapatokat,

gyúrjanak annyi kolbászt, hogy „jövőre benne legyünk az első tízben”.

Szijjártó Péter úgy tudja, a magyarokat világszerte három dologgal azonosítják: Puskás Ferenc labdarúgó nevét mindenki ismeri; azt mindenhol tudják, hogy a világ legkülönlegesebb itala a pálinka; és azt is tudják, hogy az igazi férfi a legcsípősebb kolbászt is meg tudja enni, a legcsípősebb pedig a csabai a világon – magyarázta az eszerint a Scoville-skálát is betéve tudó külügyész.

A 23. Csabai Kolbászfesztivál szombati frisskolbász-készítő versenyén mintegy 750 csapat vesz részt. A rendezvény idején készített összes kolbász körbeérné a várost – hangzott el egy ugyancsak fontos információ Hégely Sándor fesztiváligazgatótól.

Kapcsolódó hírek