Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

52 fős TEK-es testőrség védi Szijjártót évi félmilliárd forintért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet (j) érkezik Londonban a Downing Streeten kétoldalú találkozóra Steve Barclay-jel, az Európai Unióból való kilépésért felelős miniszterrel 2019. október 3-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet (j) érkezik Londonban a Downing Streeten kétoldalú találkozóra Steve Barclay-jel, az Európai Unióból való kilépésért felelős miniszterrel 2019. október 3-án. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Tavaly július óta egy kormányhatározat szerint állandó védelmet kap Szijjártó Péter: 52 főnyi TEK-es vigyázza a hét minden napján – írja a Népszava a TEK beszámolójára hivatkozva, melyből az már nem derül ki, hogy mi indokolja a hatalmas zsoldos hadsereget.

Ekkora védelem ugyanis nem olcsó: szintén a tavalyi kormányhatározatból derül ki, hogy 2018 második felére

504 milliót kaptak erre a feladatra a terrorelhárítók.

A félmilliárdból 172 milliót fegyverekre, 224 milliót személyi költségekre költöttek el, a maradék „egyéb dologi kiadásokra” folyhatott el.

A Népszava megjegyzi: tavaly a fél éves tevékenységre kapta a TEK ezt az 504 millió forintot, ha ebből levonjuk az egyszeri beszerzési költségeket, akkor is évente bruttó 650-700 millió forintba kerülhet csak a külügyminiszter biztosítása. Ez nettó félmilliárd forintos éves számlát jelenhet – írják.

A TEK a lapnak nem árulta el, hogy mi indokolja, hogy az államfő, a házelnök, a kormányfő, a legfőbb ügyész, az alkotmánybíróság és a kúria elnöke mellett Szijjártónak is ilyen kitüntetett személyi védelem járjon.