Magyarország nem indul a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon

Pápai Joci énekli a győztes Az én apám című dalt  A Dal 2019 televíziós versenyen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án.
Pápai Joci énekli a győztes Az én apám című dalt A Dal 2019 televíziós versenyen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Magyarország nem vesz részt a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon – jelentette be az MTVA. A Dal című műsort megrendezik, de a győztes jövőre már nem mehet a nemzetközi versenyre.

A Koncert.hu által idézett közlemény szerint azt írták:

„A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.”

Kapcsolódó hírek