Habzó szájjal cigányozik és zsidózik a fél ország Pápai Joci sikere miatt

Pápai Jocit (k) ünneplik versenytársai, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án.
Pápai Jocit (k) ünneplik versenytársai, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Két év után ismét Pápai Joci képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, miután az énekes Az én apám című számmal megnyerte A Dal 2019 című showműsort szombaton.

A roma származású előadó A Dal történetében az első, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt az Origo című dalával már győzött egyszer, és képviselhette Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 8. lett.

A mostani győzelem kapcsán a kommentelők nagy része odáig jutott, hogy az énekes származását firtassa, többnyire alpári módon. Az már csak hab a tortán, hogy az idei döntő Izraelben lesz, ami az önjelölt földrajzzsenik szerint geopolitikailag sem számít európai országnak.

Az Index Facebook-oldalán például ez a hozzászólás kapta a legtöbb reakciót:

papai_joci_komment

Hasonló fröcsögéssel szinte minden nagyobb oldalon találkozni, amiből jól látszik, hogy sokakat zavart össze, hogy egy Magyarországon rendezett dalversenyt roma származású énekes nyert:

papai_joci_komment_3

Van, aki a kormány migránsozós közbeszéd-tematizálását aktualizálva kénytelen szégyenkezni:

papai_joci_komment_2

Más már inkább csak nevet rajra, hogy idén sem emsemagyar nyert:

papai_joci_komment_7

Míg van olyan is, aki komplett szociológiai elemzésbe fogott:

papai_joci_komment_6

És persze a mindig, minden versenyt leleplező-típus is előkerült, aki átlát a szitán:

papai_joci_komment_5

Hogy aztán más megközelítésből, de ugyancsak rengeteg reakcióval lezárja az egészet egy hasonlóan tipikus végkövetkeztetés:

papai_joci_komment_4

Kapcsolódó hírek