Jakab Péter is durván kiosztotta Orbánt, válaszul Kövér elnémította

Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. Mellette jobbról Sneider Tamás, mögötte Lukács László György, a Jobbik képviselői.
Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. Mellette jobbról Sneider Tamás, mögötte Lukács László György, a Jobbik képviselői. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem csak Hadházy Ákos tört borsot Orbán Viktor orra alá az őszi parlamenti ülésszak dulakodásba torkollott első napján: a jobbikos Jakab Péter is páros lábbal szállt bele a miniszterelnökbe.

A 444.hu tudósítása szerint Jakab azzal indított, hogy:

„a miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni”.

Erre Kövér László házmester megvonta tőle a szót, rendre is utasította, mondván, Orbánról csak tiszteletteljesen szabad beszélni, majd hozzátette, hogy ennek a sértésnek később meglesz a következménye.

Kövér azon kijelentésére, miszerint „mindennek van határa”, Jakab azzal vágott vissza, hogy

„mindennek van határa, a lopásnak és az arroganciának is. Önök nem működtetik, csak kifosztják ezt az országot, visszaélnek az emberek türelmével”,

majd leelvtársazta az annak idején az MSZMP-ből a Fideszbe ejtőernyőzött Kövért, mire a házelnök végleg elnémította a jobbikost.

Kapcsolódó hírek