Már zajlik a szavazatok újraszámolása Győrben

Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én.
Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Javában zajlik a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámolása Győrben, melyet az ellenzék kezdeményezett, miután csak 641 vokssal nyert a szexbotrányba keveredett, hétfőtől már „nem fideszes” Borkai Zsolt Glázer Tímeával szemben, az érvénytelen szavazólapok száma pedig 1381 volt.

Borkaira 19 312-en, míg a DK győri szervezetének elnökére 18 671-en szavaztak.

A DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás már hétfőn bejelentette, hogy a szavazatok újraszámlálását kezdeményezik.

Glázer Tímea most az Indexnek azt mondta, végül képviselőjelöltekre nem, csak a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámolását kérték, amit a megyei választási bizottság elfogadott, a 96 választókörzetben leadott szavazatokat pedig ezekben a pillanatokban számolják újra.

A DK győri szervezete ugyanakkor aláírásgyűjtésbe kezdett Borkai lemondatásáért, amihez Glázer szerint a többi ellenzéki párt is csatlakozni fog. Az aktivistáik már szerdán járták a várost, a továbbiakban pedig standolással folytatják az akciót.

Kapcsolódó hírek