Nyilvánosan alázták meg egy keszthelyi gimi diákjait egy volt tanár afférja miatt

A keszthelyi Vajda János Gimnázium.
A keszthelyi Vajda János Gimnázium. Fotó: Facebook/Keszthelyi Vajda János Gimnázium

A keszthelyi Vajda János Gimnázium több diákjának és egy tanárának is nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie a minap az intézmény volt tanárától, akinek azután kellett távoznia az iskolából tavaly, hogy összejött egy 17 éves tanítványával – értesült a Nyugati Fény.

A lap szerint az ügy régóta közszájon forog a suliban, idén szeptember 20-án a Vajda-napokon a gimi egyik végzős osztályának műsora viccesen vissza is utalt az afférra.

A tréfáról az intézményben tanító anyja révén tudomást szerzett a volt tanár is, aki állítólag emiatt visszajárt fenyegetőzni a suliba, mondván: vagy nyilvánosan bocsánatot kérnek tőle, vagy feljelentés lesz az ügyből. A diákok a bocsánatkérés mellett döntöttek, melyre október 15-én nyilvánosan, az intézmény udvarán, hangosítással került sor.

Először a tanulók osztályfőnöke, majd a darabban részt vevő diákok kértek elnézést a tanártól, annak barátnőjétől és édesanyjától:

Az eset kapcsán Dalnoki Szilárd momentumos képviselő felszólította az illetékes szerveket, hogy vizsgálják ki a megalázó, középkori ügyet, emellett a politikus a TASZ segítségét is kérte.

Kaptam egy névtelen üzenetet a minap, már csak ez is arra enged következtetni, hogy a feladó retteg az esetleges…

Posted by Dalnoki Szilárd – Momentum on Wednesday, October 16, 2019

Kapcsolódó hírek