Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Semjén nagyon büszke, hogy Magyarország költi a legtöbb pénzt templomokra

Ternyák Csaba egri érsek, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Hiesz György polgármester (b-j) a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása alkalmából tartott misén 2019. október 14-én.
Ternyák Csaba egri érsek, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Hiesz György polgármester (b-j) a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása alkalmából tartott misén 2019. október 14-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre – újságolta el a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Semjén Zsolt az ünnepi szentmisét követően a közmédiának nyilatkozva arról magyarázott: ez két szempontból is helyénvaló. Egyrészt Kelet-Európa megszenvedte a szovjet megszállást, amikor lerombolták vagy elhanyagolták templomainkat. Szükséges tehát egyfajta jóvátétel és 30 évvel a történtek után is van ebben még elmaradás – tette hozzá.

Másrészt, ahol templomok vannak és a hitélet virágzik, ott a mindennapokban is megmutatkozik ennek pozitív hatása – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, valószínűleg nem elsősorban a Borkai Zsolt-féle kurvázós, luxusjachtozós Fidesz-elit mindennapjaira célozva.

A széthulló kórházakról, leromlott állapotú állami oktatási intézményekről Semjén nem ejtett egy szót sem.