Karácsony: vasárnap visszavesszük a várost a kiváltságosoktól

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszédet mond az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszédet mond az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ellenzék vasárnap visszaveszi Budapestet azoktól a kiváltságosoktól, akik úgy tekintenek a fővárosra és úgy beszélnek a közpénzről, mintha az a sajátjuk lenne – mondta Karácsony Gergely szombaton, a XV. kerületi ellenzék kampányzáró rendezvényén.

A főpolgármester-jelölt arról beszélt, a kerületnek egyértelmű tapasztalatai vannak arról, milyen az, amikor a fideszeseket a döntések közelébe engedik, mert a városrésznek egészen péntekig nem volt elfogadott költségvetése. Németh Angéla ellenzéki polgármester hiába készített egy, a kerület fejlődését eredményező javaslatot,

a fideszesek csak azért, hogy zavart keltsenek, hogy megosszanak, nem szavazták meg azt.

Úgy fogalmazott, vasárnap nem csak egyszerűen más vezetőket lehet választani, de a szavazók egy másik politika mellett is hitet tehetnek. Egy olyan politika mellett, ami nem megosztani akar, hanem az összefogásban hisz, ami a nagy szavak helyett a csendes többséget szolgáló apró tettekben gondolkodik – mondta.

Nincs két Fidesz

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke is szólt arról, hogy sikerült elfogadni a XV. kerület költségvetését, „pedig a Fidesz nem akarta”, tönkre akarták tenni a kerületet. Németh Angéla azonban megcsinálta. Mi kell még ahhoz, hogy „ez az elhivatott, elszánt, bátor asszony bebizonyítsa, jó vezetője ennek a kerületnek” – kérdezte.

Az ellenzéki politikus azt mondta:

nincs két Fidesz, amit az elmúlt napokban Borkaitól láttunk, ugyanazt engedi Tarlós István főpolgármester is, ugyanúgy szétlopják Budapestet a fideszesek, mint Győrt.

Azért is fontosnak tartja a vasárnapi választást, mert az ellenzék megakadályozhatja, hogy a mostani orbáni autoriter államból nyílt diktatúra legyen.

Kapcsolódó hírek