Tarlós durván kiosztotta Borkait – már készül a bukásra?

Tarlós István főpolgármester felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én.
Tarlós István főpolgármester felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A vesztét érezheti Tarlós István az elmúlt napok közvélemény-kutatási adatait látva: legalábbis is így is értelmezhető, hogy a főpolgármester már előre elkezdte Borkai Zsolt korrupciós- és orgia-botrányával magyarázni az esetleges választási vereségét.

Tarlós az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön arról beszélt, hogy a luxusjachtozó győri fideszes méltatlanná vált tisztségére, felháborítja és elkeseríti Borkai története.

„Ez védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan. Ez az ember méltatlanná vált”

– fogalmazott, majd kifejtette, sokan, sokat és tisztességen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai Zsolt „előállítja ezt a helyzetet, mások, bizonyos mértékig az egész közössége kontójára”.

A kemény kritika azért is érdekes, mert Orbán Viktor nemrég pont arról tartott eligazítást a kormánypártiaknak, hogy a bajban is össze kell zárni, amit ő a tizenegyedik parancsolatként úgy fogalmazott meg: „ne mondj rosszat a fideszes társadról”.

„Nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége?”

– fakadt ki ezzel szemben Tarlós István Borkaira, megjegyezve, attól fél, hogy Budapesten is vannak emberek, akiket elgondolkodtat az eset.

Ezek is érdekelhetnek