Index: Költségvetési csalási ügyben vádlott egy fideszes polgármesterjelölt

„Tiszta szívvel, tiszta fejjel, tiszta kézzel” a szlogenje.

Bánhidi Balázs, a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje.
Bánhidi Balázs, a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje. Fotó: Facebook/Bánhidi Balázs

Az Index értesülései szerint a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje, Bánhidi Balázs az 5. rendű vádlottja annak a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőügynek, amely

bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult.

A lap szerint a vádemelés 2017. május 31-én történt, jelenleg még az elsőfokú eljárás zajlik, a Fővárosi Törvényszék október 15-én 9 órától tart tárgyalást.

A Főügyészség a 13 vádlott személyéről nem adott információt, de az Index birtokába került vádiraton jól azonosíthatóan szerepel ötödrendű vádlottként Bánhidi Balázs, aki egyébként „Tiszta szívvel, tiszta fejjel, tiszta kézzel” szlogennel kampányol Csömörön a Fidesz jelöltjeként.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vádlottak közreműködtek abban, hogy egyes cégek a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által folyósított mezőgazdasági támogatásokat valótlan tartalmú számlákkal és valótlan tartalmú együttműködési szándéknyilatkozatokkal vegyék igénybe, és ezzel a költségvetésnek 216-tól 421 millió forintig terjedő vagyoni hátrányt okoztak.

Bánhidi: hazudik az Index

A Fidesz polgármesterjelöltjét hiába kereste a lap, később azonban Facebook-oldalán reagált a megjelent cikkre. Azt írta, az újság hazugságokat állít, ezért jogi lépéseket tesz.

Kedves Csömöriek!Az index.hu ma olyan dologgal vádolt meg, ami elé bátran és nyugodt szívvel állok. A cikk súlyos…

Posted by Balázs Bánhidi on Thursday, October 10, 2019

Kapcsolódó hírek