Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

A Századvégnél is csökkent Tarlós előnye

Már a kormánybarát „kutatóintézet” is lejtmenetben látja a Fidesz jelöltjét.

A kampányidőszak végéhez közeledve továbbra is Tarlós István a legesélyesebb főpolgármester-jelölt, ugyanakkor a választást közvetlenül megelőző napok mozgósító tevékenységére a megszokottnál nagyobb hangsúly kerülhet – derül ki a Századvég Alapítvány friss választási előrejelzéséből.

A kormányközeli közvélemény-kutató arról is magyarázott: természetes jelenségnek tekinthető, hogy az intenzív kampánytevékenység hatására a kampány utolsó napjaiban éleződik a verseny az egyes jelöltek között. Mérésük szerint a válaszadók 49 százaléka voksolna a regnáló főpolgármesterre, míg Karácsony Gergely támogatottsága 44 százalék, Puzsér Róbert jelenleg 6 százalékon áll, Berki Krisztiánra pedig mindössze a válaszadók 1 százaléka szavazna.

Emlékezetes, szeptember végén arról mesélt a „kutatócég”, hogy még a baloldali szavazók is Tarlós győzelmét várják, Karácsony Gergely esélytelen.

A voksolásig hátralévő napokban kulcsszerepe lesz a mozgósító tevékenységnek, melyben a kormánypártok általában eredményesebbek, azonban a kampány során aktivizálódó protest szavazók megjelenése jellemzően az ellenzéki jelölteknek kedvez – magyarázzák legújabb elemzésükben.

szazadveg_chart

Forrás: Századvég

Az adatfelvétel október 9-10-én, 800 fő megkérdezésével történt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!