Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

A Századvég úgy tudja, még a baloldali szavazók is Tarlós győzelmét várják

RövidenRöviden

Még a baloldali szavazók is Tarlós István győzelmét várják, Karácsony Gergely esélytelen – meséli a kormányközeli Századvég Alapítvány „kutatása”, amelyet pénteken fújt be a szél az MTI-hez.

A felmérésből szerint a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) úgy látja, Tarlós István fogja megnyerni az októberi voksolást, ezzel szemben Karácsony Gergely győzelmét pusztán 16 százalékuk tartja valószínűnek. Puzsér Róbert megválasztásával a válaszadók mindössze 3 százaléka, Berki Krisztiánéval 1 százaléka kalkulál.

A kirajzolódó képet erősíti, hogy a baloldali szavazók közel fele (49 százaléka) sem bízik Karácsony Gergely győzelmében, és csupán 41 százalékuk fogalmazott meg ezzel ellentétes véleményt – magyarázza a Századvég.

Az állítólag szeptember 18. és 21. között készült, ezer fős mintán alapuló kutatás azt vizsgálta, hogy a budapestiek milyen véleménnyel vannak a főpolgármester-aspiránsokról. A felmérés kitért az egyes jelöltek győzelmi esélyeinek lakossági megítélésére is.

E szerint a fővárosi ellenzék a kampányidőszakban sem tudott változtatni kedvezőtlen megítélésén, míg Tarlós István kedveltsége továbbra is töretlen. A megkérdezettek többsége (60 százaléka) elismerően nyilatkozott a regnáló főpolgármester személyéről, és 36 százalékuk fogalmazott meg negatív véleményt – írták.

Ezzel szemben valamennyi ellenzéki főpolgármester-jelölt elutasítottsága jóval meghaladja a velük szimpatizálók arányát: a válaszadók mindössze 35 százaléka van pozitív véleménnyel Karácsony Gergelyről, míg 57 százalékuk elutasítja a zuglói polgármester személyét – áll a közleményben.

Látható, hogy Karácsony Gergely megosztó politikai személyiség, aki még a baloldali szavazók tekintélyes részét sem tudja megszólítani – állapítják meg.

Összességében megállapítható, hogy teljes a reményvesztettség a baloldalon,

és a korábbi kutatási adatokhoz képest is tovább demoralizálódott az ellenzéki szavazótábor, amiből leszűrhető a következtetés, hogy még a baloldali érzelmű szavazók egy része sem tekinti hatékonynak az egyes ellenzéki jelöltek kampánytevékenységét – meséli a közpénzmilliárdokon tartott kormánybarát „elemzőcég”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Jelentősen csökkent a Fidesz támogatottsága egy év alatt

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter