Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Megölte magát egy férfi a miskolci kórházban

Öngyilkos lett egy 28 éves férfi a múlt héten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház detoxikáló részlegén, az Index információi szerint azután, hogy korábban már a sürgősségin öngyilkossággal fenyegetőzött.

A lap úgy tudja, hiába mondta azt a beteg a sürgősségi osztályon, hogy végez magával, áttolták a detoxikálóba, ahol nem sokkal később be is váltotta ígéretét. Az Index kereste a kórházat, az intézmény azonban nem adott felvilágosítást az eset körülményeiről, így azt sem tudni indult-e az ügyben belső vizsgálat.

A rendőrség viszont megerősítette a sajtóinformációkat. Mint közölték,

„a bekövetkezett rendkívüli haláleset miatt a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján folytat eljárást”.

Zacher Gábor toxikológus, igazságügyi orvosszakértő az Indexnek azt mondta, nincs módszer arra, hogy kiszűrjék az ilyen eseteket, azonban ha a beteg öngyilkossággal fenyegetőzik, az ráutaló magatartás, figyelmeztetés az orvos számára, hogy oda kell figyelni a páciensre.

Zacher szerint szerint ugyanakkor nincs előírás arra, hogy ha valaki ittas, vagy valamilyen szer hatása alatt áll, és öngyilkossággal fenyegetőzik, akkor hol helyezzék el. Ilyenkor meg kell várni, míg kitisztul, és ha utána is fennáll az öngyilkosság veszélye, meg kell tenni a szükséges lépéseket – magyarázta.

Múlt héten azzal került be a hírekbe a miskolci kórház, hogy videóra vettek egy betegkísérőt, amint az megrugdos egy tolószékkel eldőlt beteget.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz