Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Megölte magát egy férfi a miskolci kórházban

Harta ViktorHarta Viktor

Öngyilkos lett egy 28 éves férfi a múlt héten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház detoxikáló részlegén, az Index információi szerint azután, hogy korábban már a sürgősségin öngyilkossággal fenyegetőzött.

A lap úgy tudja, hiába mondta azt a beteg a sürgősségi osztályon, hogy végez magával, áttolták a detoxikálóba, ahol nem sokkal később be is váltotta ígéretét. Az Index kereste a kórházat, az intézmény azonban nem adott felvilágosítást az eset körülményeiről, így azt sem tudni indult-e az ügyben belső vizsgálat.

A rendőrség viszont megerősítette a sajtóinformációkat. Mint közölték,

„a bekövetkezett rendkívüli haláleset miatt a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján folytat eljárást”.

Zacher Gábor toxikológus, igazságügyi orvosszakértő az Indexnek azt mondta, nincs módszer arra, hogy kiszűrjék az ilyen eseteket, azonban ha a beteg öngyilkossággal fenyegetőzik, az ráutaló magatartás, figyelmeztetés az orvos számára, hogy oda kell figyelni a páciensre.

Zacher szerint szerint ugyanakkor nincs előírás arra, hogy ha valaki ittas, vagy valamilyen szer hatása alatt áll, és öngyilkossággal fenyegetőzik, akkor hol helyezzék el. Ilyenkor meg kell várni, míg kitisztul, és ha utána is fennáll az öngyilkosság veszélye, meg kell tenni a szükséges lépéseket – magyarázta.

Múlt héten azzal került be a hírekbe a miskolci kórház, hogy videóra vettek egy betegkísérőt, amint az megrugdos egy tolószékkel eldőlt beteget.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kiakadt a DK a Fidesszel összejátszó miskolci álellenzéki polgármesterre

Halálos tragédia Miskolcon

Meghalt egy idős férfi lakástűzben Miskolcon

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Szabolcsban több kórház összes fekvőbeteg-osztályán

Durvul a járvány, tilos a látogatás a miskolci kórházakban

Elhunyt Jakab Ferenc virológus