Felpörög a kampányhajrá: Szijjártó 224 ezer migránssal riogatott az M1-en

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon 2019. szeptember 8-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon 2019. szeptember 8-án. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 propagandacsatornán vasárnap.

Szijjártó Péter sajnálatosnak és veszélyesnek nevezte azt az olasz döntést, amely szerinte megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt, így – mint mondta – újabb tömegek érkezhetnek Európába illegálisan.

De ez csak az első lépés, akik beengedik az illegális bevándorlókat, szét is akarják őket osztani a tagállamok között

– rémisztgette a kormánytévé nézőit.

A miniszter azt mondta: az év első hét hónapjában 224 ezer bevándorló érkezett Törökországba, a hivatalos görög tájékoztatás szerint a helyzet pontosan olyan, mint 2015-ben.

Európa veszélyben van, az olasz döntés meghívás azoknak, akik meg akarnak indulni Európába, és most meg is fognak indulni – magyarázta, megismételve: Magyarország mindenáron megvédi határait, jelentsen ez bármit is a hazánkat messzire elkerülő menekültek és a kormány gyanús, gazdag migránsoknak nyújtott letelepedési kötvényprogramjának viszonylatában.

Kapcsolódó hírek