Hidegfront jön szombaton, itt számíthatsz esőre

Az Időkép előrejelzése szerint holnap egy hidegfront érinti térségünket, melynek hatására több helyen megnövekedhet a felhőzet, helyenként az Északi-középhegység térségében és legfeljebb néhol a középső és nyugati tájakon gyenge eső, futó zápor kialakulhat. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, hajnalban 9-17, délután 20-27 fok várható.

Vasárnap kevesebb lesz a felhő, csapadékra nem kell számítani, a szél is elül, a hajnali 5-15 fokot 26-26 követi délután – írják.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, az időjárásportál szerint egy-egy kisebb zápor legfeljebb északnyugaton alakulhat ki. Az ország északkeleti felén feltámad a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 24-29 fokot mutat várhatóan a hőmérő.

Kedden egy markáns hidegfront érkezik a térségbe, felhős, esős időt ígérve, több csapadék az esti óráktól érkezhet a délnyugati tájakra, az északnyugati szél helyenként viharossá fokozódhat. A hidegfront dacára 20-27 fok várható a jövő hét második napján, szerdán azonban 15-21 fokra számíthatunk.

Ezek is érdekelhetnek