Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

„Talajmenti fagy is lehet” – meleg után hidegfront érkezik

Talaj menti köd a salgótarjáni toronyház alatt a Szent Imre-hegy felől fényképezve 2019. szeptember 10-én.
Fotó: MTI/Komka Péter

Az Időkép azt írja, egy kiterjedt anticiklon hatására a napokban egy melegebb, majd egy hidegebb légtömeg éri el térségünket, az átvonuló hidegfront 20 fok alá viheti a nappali csúcsértékeket, de hajnalban akár talajmenti fagyok is előfordulhatnak.

Pénteken még nyugodt, derűs idő várható 24-28 fokos csúcshőmérséklettel.

Szombaton egy tőlünk északra elhaladó hidegfront érinti hazánkat, hatására gyakran megnövekedhet a felhőzet, helyenként, főként északon gyenge eső, egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat – írják. A szél megerősödhet, de még

19-26 fok várható.

Vasárnap és hétfőn nyugat felől enyhébb, óceáni eredetű levegő áramlik felénk. Vasárnap napos, gyengén felhős idő várható, 20-26 fokot mutat majd a hőmérő.

Hétfőn a közeledő hidegfront miatt az előrejelzés szerint már helyenként megnövekedhet a felhőzet, számottevő csapadék azonban nem várható. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.

Kedden aztán beköszönt egy markáns hidegfront, esőt, záporokat, zivatarokat ígérve. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet, viharossá fokozódhat, 18-26 fokra van kilátás.

Az Időkép szerint az átvonuló front mögött hűvösebb levegő ömlik a Kárpát-medencébe, a folytatásban 20 fok alatt alakulhat a hőmérséklet az ország legtöbb helyén,

hajnalban pedig akár talajmenti fagyok is előfordulhatnak a szélvédettebb helyeken.

Kapcsolódó friss hírek