Orbán a meccsnézős luxusrepülővel mehetett tegnap Montenegróba is

Délelőtt még a III. Budapesti Demográfiai Csúcson osztotta az észt Orbán Viktor, hogy este már valódi érdeklődési körének, a focimeccsnézésnek hódolhasson Montenegróban.

A magyar miniszterelnököt az Átlátszó vette észre az M4 sportcsatorna közvetítésén, mely a 2-1-es vereséggel végződő Montenegro-Magyarország barátságos mérkőzést közvetítette.

A lap szerint ugyanakkor ennél is érdekesebb, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető osztrák luxusrepülőgép – amellyel már korábban is furikázták Orbánt meccset nézni –, éppen Podgoricába repült tegnap délután: az OE-LEM lajstromjelű gép délután 3 után indult Budapestről, és 4 körül landolt a meccs helyszínén.

Az OE-LEM útja Budapestről Podgoricába 2019. szeptember 5-én.

Az OE-LEM útja Budapestről Podgoricába 2019. szeptember 5-én.

A 17 milliárd forint értékű repülőgépet hónapokig tartó munka után tavaly leplezte le az Átlátszó. A Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülő tulajdonosa nem ismert, de az osztrák üzemeltetőcége és ottani lajtsromszáma ellenére szinte állandóan a budapesti repülőtéren parkol, és Mészáros köreiben tűnik fel. Nagyon ritkán megy csak ki Bécsbe, ahova elvileg tartozik, ehelyett hogy, hogy nem, többször éppen arra repül, amerre Orbán Viktornak is „dolga van”.

Kapcsolódó hírek