Mészáros Lőrincék akkorát növekedtek egyetlen év alatt, mint még senki

A Forbes legfrissebb összesítése szerint a Mészáros-família egyetlen év alatt akkora növekedést tudott felmutatni, mint még egyetlen családi vállalkozás sem, ráadásul soha nem állt ilyen értékes cég az első helyen, és arra sem volt példa, hogy az első és a második között ekkora különbség legyen.

A Mészáros csoport cégeinek – az Opus Global Nyrt., Talentis Group Zrt., Talentis Agro Zrt., Status Capital Zrt., Konzum Management Kft.., Fejér B.Á.L. Zrt., Búzakalász 66 Felcsút Kft. – együttes értékét

353,4 milliárd forintra becsülik.

Sajnos azonban nem a történelem legújabb zsenijét köszönthetjük Mészáros Lőrinc személyében, mert a csoport növekedésének szempontjából még mindig csak a felcsúti gázszerelő „politikai beágyazottsága”, azaz Orbán Viktorhoz fűződő „jó kapcsolata” a kulcs.

A Forbes megjegyzi, kapóra jött a Magyar Nemzeti Bank új kötvényprogramja is, amelynek révén újabb közpénzből finanszírozott eszközzel támogatják meg, hogy a tőzsdén jegyzett Opus Global Nyrt. vonzó alternatíva lehessen akár az intézményi befektetők számára is.

A lap listájának második helyére az MPF Holding fért fel, a Felcsuti Zsolt családjának érdekkörébe tartozó vállalkozásokat 159,1 milliárd forintra becsülik, harmadik helyre pedig Csányi Sándor és családjának érdekeltsége, a Bonafarm Csoport került 122,7 milliárd forintos becsült értékkel.

Kapcsolódó hírek