Mészáros Lőrinc bekerült a világ leggazdagabb emberei közé

Ez az, megcsináltuk!

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én. Fotó: MTI/Földi Imre

Felkerült a Forbes nemzetközi listájára az ország legtehetősebb gázszerelője, a lap szerint ugyanis már Mészáros Lőrinc is a világ dollármilliárdosainak szűk körébe tartozik.

Az amerikai üzleti magazin a 2057. leggazdagabbnak sorolta be Orbán Viktor jóbarátját,

vagyonát egymilliárd dollárra becsülik.

Az összesítés szerint a NER egyik legnagyobb nyertesét csak Csányi Sándor előzi meg a határokon átívelő listán, az OTP-vezér vagyonát 1,1 milliárd dollárra taksálják.

Ez egyébként némileg ellentmond annak, hogy a Forbes magyar kiadása tavaly már Mészárost hozta ki a leggazdagabb magyarnak 381,3 milliárd forinttal, de az eltérés mögött árfolyambéli okok is lehetnek (Csányinak több külföldi érdekeltsége van, míg Mészáros forintban fölözi az EU-forrásokat).

Az amerikai Forbes most megjelent anyaga szerint a világon jelenleg 2153 dollármilliárdos él, 55-tel kevesebb, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetnek