Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Baleset

Gyerekeket szállító busz borult árokba Kőszegnél, sok sérült

Belföld

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Rétvári: ha büszke magyarokat nevelünk, a magyarság sorsa felvirágzik

Szilvásy László tartományfőnök, Fördős Attila polgármester, Juha Richárd, a szobor alkotója, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Kalász Ákos iskolaigazgató (b-j) leleplezi Kornis Gyula katolikus pap, piarista szerzetes, filozófus, egyetemi tanár, kultúrpolitikus szobrát a Piarista Gimnázium és Kollégium épülete előtt 2019. szeptember 2-án.
Szilvásy László tartományfőnök, Fördős Attila polgármester, Juha Richárd, a szobor alkotója, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Kalász Ákos iskolaigazgató (b-j) leleplezi Kornis Gyula katolikus pap, piarista szerzetes, filozófus, egyetemi tanár, kultúrpolitikus szobrát a Piarista Gimnázium és Kollégium épülete előtt 2019. szeptember 2-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ha győztes, gyarapodó jövőt szeretnénk építeni Magyarországnak, azt azzal kell kezdeni, hogy bemutatjuk a diákoknak a magyarság történetének ilyen szakaszait, nagy teljesítményeit – mesélte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Vácon.

Rétvári Bence 9 évnyi, szinte tejhatalmú kormányzás után engedte szabadjára a fantáziáját, és – Kornis Gyula szavait idézve – kifejtette: ha büszke magyaroknak neveljük a jövő nemzedékét, akkor a magyarság sorsa felvirágzik.

Az államtitkár, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium tanévnyitó szentmiséje után, Kornis Gyula szobrának átadó ünnepségén arról is magyarázott: azért állítanak szobrot Klebelsberg Kunó kultuszminiszter váci születésű államtitkárának, mert szimbóluma annak, ami a keresztény hit és a nemzeti büszkeség.

Ez is érdekelhet: Megölte a feleségét egy férfi Tatán, de nem tudja, miért

Kapcsolódó hírek

Halálra gázoltak egy szállodaigazgatót Szabolcsban

Átverte a választóit Magyar Péter, mégis beül az Európai Parlamentbe

Elkapták a váci gyilkos tolvajt, aki március 4-én szökött meg a házi őrizetből

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Fának ütközött, kirepült az autóból egy 18 éves fiú és a egy 16 éves lány Vácon, mindketten meghaltak

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Rétvári Bence bejelentette, Magyarországon az emberek 83 százaléka biztonságban érzi magát

Megszökött a váci emberöléssel vádolt férfi a tárgyalása előtt

Rétvári Bence megköszönte, hogy a tanárok 99%-a végül becsicskult a státusztörvénynek

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!