Rejtélyes hószerű trutyit videóztak az M3-as autópályán

A Met Hír oldalára küldte be egy autós az alábbi videót, melyet pénteken készített az M3-as autópályán, a Heves megyei Kál közelében egy zivatar után. A felvételen az látható, hogy valamilyen összefüggő hószerű, habszerű latyakban gázolnak az autók.

Kerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy tudnak-e valamit a látottakról, milyen anyag vagy csapadék lehetett ez, de válaszukban azt írták: nem kaptak bejelentést a videón szereplő jelenségről. Hozzátették, érdeklődésünk nyomán a káli autópálya-mérnökség útellenőre újra bejárta a körzetet, de ő sem tapasztalt semmi rendkívülit.

„A videón az autósok szerencsére a megváltozott útviszonyoknak megfelelően közlekedtek, így baleset sem történt az M3-as autópálya kérdéses szakaszának térségben” – írták még.

Később kommentelt egy férfi a Met Hír videója alá, aki a profilja szerint ugyancsak a közútkezelő munkatársa, ő már azt írta:

„A katved mobil laborja nem tudta beazonosítani az anyagot. Amennyire csak tudtuk, tegnap pályazár mellett letakarítottuk. Kb. 1 km-es szakasz volt érintett. A helyszíni bejárás alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy vki elhagyott némi mosószert (nem fékezett habzású) vagy folyékony szappant aztán az autók kerekei széthordták.”

Kapcsolódó hírek