Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

12 volt pénzügyőr ellen emeltek vádat korrupció miatt

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat az ügyészség a NAV tizenkét volt pénzügyőre és hat civil ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közése szerint az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedélyezték a belépést Magyarországra az Ukrajnából jövedéki termékeket csempésző személyeknek.

A beregsurányi és a barabási határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök 2015 júliusa és 2016 júliusa között csempészektől rendszeresen pénzt kaptak azért, hogy ne intézkedjenek a behozatalnál megengedett mennyiségen felül dohányáruk esetében.

A pénzügyőrök szolgálati jogviszonya megszűnt, jelenleg valamennyi vádlott szabadlábon védekezik, az általuk elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa – figyelemmel a halmazati büntetés szabályaira is – 12 év szabadságvesztés.

A hasonló cselekmények „elszaporodottságát” jól mutatja, hogy a február 26-án a beregsurányi határátkelőhelyen az ügyészség újabb összehangolt akciót tartott és 16 pénzügyőr hallgattak ki gyanúsítottként korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt