Pontosan látszik, meddig tart még a kánikula

Néhány napig még 30 fok feletti hőmérsékletnek és strandidőnek örülhetünk, az Időkép friss előrejelzése szerint viszont már látszik, mikor érkezik a beígért lehűlés.

Az időjárásportál szerint csütörtökön még napsütésre van kilátás, délután növekedhet meg a Dunántúl fölött jobban a fátyolfelhőzet, emellett gomolyfelhők is képződhetnek. Egy-egy átmeneti jellegű zápor, zivatar északon, északkeleten és nyugaton alakulhat ki a délutáni, kora esti órák folyamán – írják. A déli-délkeleti szél csak helyenként lehet élénk,

31 és 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken már több gomolyfelhő képződhet, főként északon valamint nyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok, illetve kialakulásukra némi esély az Alföld déli részén is van. Nyugaton eleinte élénk lehet az északias szél, majd délután már csak zivatarok környezetében támadhat fel. Az enyhe hajnalt 29-35 fokos nappali csúcshőmérsékletek követik.

Hétvégén is marad a kevés felhő-sok napsütés párosítás, egy-egy gyenge zivataron kívül nem nagyon ronthatja el semmi a napot. Vasárnapra többfelé feltámad a déli-délkeleti szél, maradnak a 30 fokot meghaladó maximumok.

Az Időkép szerint hétfőn is még forróság lesz, a kora esti órákban azonban záporokkal, zivatarokkal és erős, viharos északira-északnyugatira forduló széllel elérheti a nyugati országrészt a nagy lehűlést hozó hidegfront, melyre már tegnap is figyelmeztettek a szakemberek.

Kapcsolódó hírek