Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Nagy lehűlés érkezik, napokon belül beköszönt az ősz

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint néhány napon belül egy évszakváltó hidegfront fut be, így nem csak a naptár, hanem az időjárás is jelzi, hogy a nyár átadja a stafétát az ősznek.

Mint írják, egy Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja közelíti meg térségünket, mely mögött már „sarkvidéki eredetű hideg áramlik a kontinens belseje felé”.

850 hPa nyomási szintre (kb. 1500 méter magasra) várható hőmérsékleti eloszlás szeptember 3-án, szerdán kora délután az európai ECMWF valószínűségi előrejelzések átlagában.

850 hPa nyomási szintre (kb. 1500 méter magasra) várható hőmérsékleti eloszlás szeptember 3-án, szerdán kora délután az európai ECMWF valószínűségi előrejelzések átlagában.Forrás: Időkép/WXCharts.com

A hidegebb légtömegek kedd, szerda környékén érhetik el a Kárpát-medencét,

a változó irányú szelet ezeken a napokon erős, viharos északias áramlás váltja fel. Az időjárásportál megjegyzi, a 30 fok feletti hőmérsékletektől búcsút lehet venni,

akár 10 fokot is hűlhet az idő.

A jövő hét közepe, második fele csapadékosabbnak is ígérkezik, többfelé esőre, záporokra, zivatarokra lehet majd számítani.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!