Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Megszólalt a volt karcagi rendőrkapitány, aki „differenciált intézkedésbe” bukott bele

Lemondott a héten a karcagi rendőrkapitány, miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel arról, hogy a beosztottjától azt kéri, ne büntesse meg a szabálytalanul parkoló helyi kórházigazgatót (aki egyébként fideszes önkormányzati képviselő is), mert akkor az állomány tagjai nem jutnak be soron kívül a vizsgálatokra. Utóbbival kapcsolatban a hangfelvételen a kapitány maga is elismeri, hogy ez nem szabályos.

Teleki Zoltán később az InfoKarcag oldalon keresztül jogi képviselőjével megüzente: lemondása nem a „rágalmazó kijelentések” elismerését jelenti, hanem „a magánéletének megóvása, családjának megkímélése és a rendőrségbe vetett bizalom magtartása érdekében történt”.

A volt rendőrfőnök a kivételezéssel kapcsolatban azt írta,

a helyi kórház és a megyei kapitányság kötött „kétoldalú megállapodásban foglaltaknak megfelelően járt el minden esetben akkor, amikor a beosztott és sürgős betegellátásra szoruló kollégai ellátása érdekében egyeztetett a kórház főigazgatójával és soron kívüli vizsgálatot kért az ellátásuk érdekében”.

A lemondott kapitány egyébként a felvételen azt is mondta, hogy

politikusokkal szemben is érdemes „differenciáltan intézkedni”, mert tőlük is szoktak szívességeket kérni.

Teleki szerint „a differenciált rendőri intézkedés az országos rendőrfőkapitányság által elvárt rendőri magatartás”, mely alapján azokban az esetekben, amikor a rendőrnek van mérlegelési jogköre, kiszabhat enyhébb szankciót.

Az elmúlt hetekben hiába kereste az RTL Klub a rendőrséget, a Fideszt és a Belügyminisztériumot az ügyben, senki nem nyilatkozott. Kontrát Károly belügyi államtitkár tegnap végül annyit mondott, minden jogtalan cselekedetnek következménye lesz, és szigorú fellépést ígért a hasonló esetekben.

Németh Szilárd megpróbálta lebirkózni a karcagi polgármestert

Több mint egymilliárdnyi támogatást hívott vissza fideszes településektől a kormány

Németh Szilárd üzent a birkáknak

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt