Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást

Baranyi Krisztina.
Baranyi Krisztina. Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Lezárult pénteken a ferencvárosi előválasztás, mely azt volt hivatott eldönteni, hogy ki legyen a fideszes Bácskai János kihívója az őszi önkormányzati választáson.

A 444.hu azt írja, a parkolási botrányt is kirobbantó, független Baranyi Krisztina 72 százalékkal, összesen 1464 szavazattal nyert, míg az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik mutyijelöltjére, Jancsó Andreára mindössze 28 százaléknyian voksoltak.

A lap emlékeztet, a rendhagyó szavazásra azért volt szükség, mert a kerületben két táborra szakadt az ellenzék. Az egyik tábor (a Kutyapárt, az LMP, Puzsér Róberték és a Kulcs Egyesület) Baranyit, míg a másik az ex-LMP-s Jancsó Andreát támogatta.

5 százaléknyi választót érdekelt

Magyar György, a helyi civil választási bizottság elnöke az előválasztás kapcsán elmondta, a szavazók 5 százaléka adta le voksát. 2030 érvényes szavazat volt, Baranyi Krisztina 1464 szavazatot, Jancsó Andrea 566 szavazatot kapott.

Magyar György a sajtótájékoztatón sikeresnek nevezte az előválasztást, mert az ellenzéki főpolgármester-jelöltek hasonló megmérettetésén is 5 százalékos volt a részvétel. Hozzátette: ez is jelzi, hogy az előválasztás bevált, ahol nincs megállapodás a pártok között, ott ez az eljárás működik.

Baranyi Krisztina az eredmény bejelentése után köszönetet mondott az őt támogató pártoknak és szervezeteknek.

A Momentum helyszínen lévő képviselője jelezte, hogy elfogadják az eredményt, és gratulálnak Baranyi Krisztinának.

Kapcsolódó hírek