Bulvár

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Bűnügy

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét

Megvan a baloldali előválasztás eredménye, hatalmas lett a különbség

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án.
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke elsöprő többséggel, 82-18 százalékkal győzte le Horváth Csaba szocialista ellenfelét a baloldali előválasztáson – írja az Index a szavazatszámláló bizottság nyomán.

Az összesítés szerint 34 214 szavazat érkezett az MSZP-Párbeszéd főpolgármesteri előválasztásán, melynek célja az volt, hogy kiválasszák Tarlós István főpolgármester egyik lehetséges kihívóját.

A szavazatok közül 81 volt érvénytelen és 34 133 érvényes – jelentette be Szigeti Péter a szavazatszámláló bizottság nevében. Az előválasztást hatalmas előnnyel a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere,

Karácsony Gergely nyerte 27 598 szavazattal,

míg ellenfele, az MSZP-s Horváth Csaba mindössze 6535 szavazatot vitt el.

Hivatalos: Karácsony Gergely nyerte az előválasztást.Köszönjük!#előválasztás2019 #Budapest

Posted by Párbeszéd – Zöldek on Sunday, February 3, 2019

Horváth Csaba gratulált ellenfelének, s mint mondta,

ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz. Győztese a sok ezer állampolgár, aki eljött szavazni, és győztesek mindazok, akik változást akarnak.

Karácsony azt is mondta, hogy a továbbiakban is számít „Horváth Csaba tudására” és munkájára, és arról beszélt, az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen „a Fidesz helytartóival szemben”.

Az eredmény tudatában kijelenthető, a Fidesz-közeli Századvég „szakértőjének” jövendölése kamunak bizonyult, a főpolgármesteri előválasztást roncsderbinek nevező Lánczi Tamás ugyanis az M1-en azt mondta, Karácsony Gergely politikailag halott.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tűz ütött ki a Semmelweis Egyetem egyik részlegénél

Eldőlt, hogy ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje Budapesten

Itt lesznek lezárások március 15-én Budapesten

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Durván beleszállt a minisztérium a Sparba – meg vannak számlálva a népszerű áruház napjai?

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált