Baleset

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Tech

Megint változik a Facebook és az Instagram, ez történik az üzeneteinkkel

Megvan a baloldali előválasztás eredménye, hatalmas lett a különbség

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án.
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke elsöprő többséggel, 82-18 százalékkal győzte le Horváth Csaba szocialista ellenfelét a baloldali előválasztáson – írja az Index a szavazatszámláló bizottság nyomán.

Az összesítés szerint 34 214 szavazat érkezett az MSZP-Párbeszéd főpolgármesteri előválasztásán, melynek célja az volt, hogy kiválasszák Tarlós István főpolgármester egyik lehetséges kihívóját.

A szavazatok közül 81 volt érvénytelen és 34 133 érvényes – jelentette be Szigeti Péter a szavazatszámláló bizottság nevében. Az előválasztást hatalmas előnnyel a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere,

Karácsony Gergely nyerte 27 598 szavazattal,

míg ellenfele, az MSZP-s Horváth Csaba mindössze 6535 szavazatot vitt el.

Hivatalos: Karácsony Gergely nyerte az előválasztást.Köszönjük!#előválasztás2019 #Budapest

Posted by Párbeszéd – Zöldek on Sunday, February 3, 2019

Horváth Csaba gratulált ellenfelének, s mint mondta,

ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz. Győztese a sok ezer állampolgár, aki eljött szavazni, és győztesek mindazok, akik változást akarnak.

Karácsony azt is mondta, hogy a továbbiakban is számít „Horváth Csaba tudására” és munkájára, és arról beszélt, az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen „a Fidesz helytartóival szemben”.

Az eredmény tudatában kijelenthető, a Fidesz-közeli Századvég „szakértőjének” jövendölése kamunak bizonyult, a főpolgármesteri előválasztást roncsderbinek nevező Lánczi Tamás ugyanis az M1-en azt mondta, Karácsony Gergely politikailag halott.

Ezek is érdekelhetnek

Kizuhant egy idős nő egy kispesti lakásból, járókelők találták meg a holttestét

Orbán Viktor kiáll a sajtó elé, ekkor kaphatja a kínos kérdéseket

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Több mint 24 órája folyamatosan takarítják Budapest közútjait az FKF munkagépei

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról