Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Ágyi poloskák csípték össze a Honvédkórház dolgozóit

A hvg.hu azt írja, annyira elszaporodtak az ágyi poloskák a Honvédkórházban egy hónapja, hogy a 24 órás ügyeletet ellátó, sürgős és intenzív ellátásra szakosodott orvosok egy része egy nem használt kórtermébe szorult, mert csak az ottani műanyag matracban nem tudnak megtelepedni a rovarok.

A lap úgy tudja, elsőként az intenzív osztály orvosi szobájában csíptek össze a poloskák egy szakorvosjelöltet, akinek a kórház bőrgyógyásza megerősítette, hogy ágyi poloska áll a háttérben. A szakorvosjelölt ezután szólt az osztályvezetőnek, aki azonban annyit reagált, hogy

„ne hisztériázzon.”

A szobát egy hét múlva, további panaszok érkezése után zárták le, az ágyat pedig kidobták, de két hét alatt a többi orvosiban is szétterjedtek a poloskák, két emelettel feljebb is csípték a dolgozókat. A hvg.hu úgy tudja, a kórház időközben elrendelte a poloskairtást, de addigra már

mintegy 35 orvost és 40 asszisztenst csíptek össze a rovarok.

A Honvédkórház a hvg.hu megkeresésére azt közölte,

az intézmény évente 1,2 millió beteg ellátását végzi, „és mint ilyen nagy forgalmú intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek”, de az irtást követően már minden helyiség a funkciójának megfelelően használható.

Arra viszont nem tért ki a kórház, hogy az állítólag betegek által behurcolt poloskák hogyan kerültek az intenzíven ügyelő orvosok szobáiba.