Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Baleset

Most érkezett! Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Elképesztő a Fidesz fölénye két hónappal a választás előtt

Elképesztő a Fidesz fölénye két hónappal a választás előtt
Fotó: Facebook/Fidesz

53 százalékos a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között, míg a DK 14, a Jobbik 9, az MSZP és a Momentum 7, a Coca-Cola-ellenes Mi Hazánk Mozgalom 3, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig egyaránt 2-2 százalékon áll – derült ki a Závecz Research legfrissebb kutatásából, melyet az ATV mutatott be.

A választókorú népességet tekintve a Fidesz 34 százalékon áll, 2 százalékkal jobban, mint az EP-választások után.

A DK 9, a Jobbik 7, az MSZP 6, a Momentum pedig 5 százaléknak örülhet. A Mi Hazánkat és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot itt 2-2 százalékra mérték, a Párbeszéd 1 százalékon lengedez.

A pártnélküliek aránya csökkent az elmúlt hónaphoz képest: 34-ről 30 százalékra zsugorodott az egyik politikai formációval sem szimpatizálók csapata.

A nem budapesti és nem megyei jogú városok lakóit tekintve 38 százalékon áll a Fidesz, az ellenzéki pártok itt 1-2 százalékponttal gyengébbek az országos átlaghoz képest.

A megyei jogú városok tekintetében viszont rosszabbul áll a Fidesz. Itt 30 százalékra mérte a kormánypártot a Závecz Research, miközben az ellenzék erősebb: a DK 10, a Jobbik 9, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd 8 százalékon áll.

Az ATV megjegyzi, ha utóbbi pártok összefogását a polgármesterekre és a képviselőjelöltekre leadott voksaikkal a szavazótáboraik is követik, akkor

az ellenzék a megyei jogú városokban jobban szerepelhet, mint 2014-ben.

Akkor ugyanis csak Szegeden és Salgótarjánban sikerült polgármestert adniuk, most azonban több nagyvárosban is elképzelhető a győzelem. Budapesten az a helyzet állt elő a mostani felmérés szerint, hogy a Fidesz 34 százalékon áll, a teljes ellenzék viszont eléri a 37 százalékot, de ez talán inkább számmisztika, mint borítékolható eredmény.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!