Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Elképesztő a Fidesz fölénye két hónappal a választás előtt

Elképesztő a Fidesz fölénye két hónappal a választás előtt
Fotó: Facebook/Fidesz

53 százalékos a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között, míg a DK 14, a Jobbik 9, az MSZP és a Momentum 7, a Coca-Cola-ellenes Mi Hazánk Mozgalom 3, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig egyaránt 2-2 százalékon áll – derült ki a Závecz Research legfrissebb kutatásából, melyet az ATV mutatott be.

A választókorú népességet tekintve a Fidesz 34 százalékon áll, 2 százalékkal jobban, mint az EP-választások után.

A DK 9, a Jobbik 7, az MSZP 6, a Momentum pedig 5 százaléknak örülhet. A Mi Hazánkat és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot itt 2-2 százalékra mérték, a Párbeszéd 1 százalékon lengedez.

A pártnélküliek aránya csökkent az elmúlt hónaphoz képest: 34-ről 30 százalékra zsugorodott az egyik politikai formációval sem szimpatizálók csapata.

A nem budapesti és nem megyei jogú városok lakóit tekintve 38 százalékon áll a Fidesz, az ellenzéki pártok itt 1-2 százalékponttal gyengébbek az országos átlaghoz képest.

A megyei jogú városok tekintetében viszont rosszabbul áll a Fidesz. Itt 30 százalékra mérte a kormánypártot a Závecz Research, miközben az ellenzék erősebb: a DK 10, a Jobbik 9, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd 8 százalékon áll.

Az ATV megjegyzi, ha utóbbi pártok összefogását a polgármesterekre és a képviselőjelöltekre leadott voksaikkal a szavazótáboraik is követik, akkor

az ellenzék a megyei jogú városokban jobban szerepelhet, mint 2014-ben.

Akkor ugyanis csak Szegeden és Salgótarjánban sikerült polgármestert adniuk, most azonban több nagyvárosban is elképzelhető a győzelem. Budapesten az a helyzet állt elő a mostani felmérés szerint, hogy a Fidesz 34 százalékon áll, a teljes ellenzék viszont eléri a 37 százalékot, de ez talán inkább számmisztika, mint borítékolható eredmény.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz