Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baltával vertek agyon egy kutyát Dencsházán, a polgármester szerint ez nem állatkínzás

Néhány napja írtuk meg a Bors nyomán, hogy egy dencsházi kocsmárosnő agyonverette kutyáját egy „korlátozott értelmi képességű” férfival. A nő állítólag már korábban is próbált megszabadulni az ebtől, de az állatvédők megakadályozták.

A hír óriási felháborodást keltett, de akadt olyan is, aki nem értette, miért lett ebből akkora ügy. Közéjük tartozik Kobra Ottó, Dencsháza polgármestere is, aki a község Facebook-oldalán először azt írta, elítéli az állatkínzást, de több száz kilométerről az ott élő emberek ismerete nélkül nem lehet megítélni azt, ami történt.

Tisztelt Falubeliek! Tisztelt Állatvédők!Elítélem, az állatkínzás minden formáját, beleértve a felelőtlen állattartást…

Posted by Dencsháza on Wednesday, August 7, 2019

Kobrának többen beszóltak posztja alatt, a polgármester többeknek vissza is vágott. A 444.hu szúrta ki, hogy a falu első embere az egyik kommentelőnek válaszul megállapította, hogy ami történt, az nem állatkínzás, mert a csirkéket is levágják.

kobra_otto_komment

Frissítés (2019. augusztus 14.) – Helyreigazítást kért lapunktól Kobra Ottó, Dencsháza polgármestere, álláspontját az alábbiakban közöljük.

Az internetes portálunkon 2019. augusztus 11-én „Baltával vertek agyon egy kutyát Dencsházán, a polgármester szerint ez nem állatkínzás” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „Kobrának többen beszóltak posztja alatt, a polgármester többeknek vissza is vágott. A 444.hu szúrta ki, hogy a falu első embere az egyik kommentelőnek válaszul megállapította, hogy ami történt, az nem állatkínzás, mert a csirkéket is levágják”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Dencsháza hivatalos kommünikéjén kívül Kobra Ottó polgármester semmilyen formában nem szólt hozzá a kommentekhez. A fenti idézet nem tőle származik. A hivatalos álláspontja továbbra is az, melyet korábban kifejtett, hogy az állatkínzást és bármilyen más erőszakos bűncselekményt elítéli.

Ezen valótlan tényállításért elnézést kérünk az érintettől!