Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Kövér László: az a jó magyar, akinek 3-4 gyermeke és 9-16 unokája van

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (j) és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke  az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborának pódiumbeszélgetésén Gyergyószentmiklóson 2019. augusztus 10-én.
Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (j) és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborának pódiumbeszélgetésén Gyergyószentmiklóson 2019. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

Kövér László Gyergyószentmiklóson a kormány egyik kedvenc témáját, a demográfiai mutatók kedvezőtlen alakulását és ennek lehetséges megfordítását fejtegette.

Az országgyűlés elnöke szombat délután, az Erdélyi Magyar Ifjak egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen azt mondta: Magyarország élen jár Európában abban, hogy a GDP közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából.

Kövér szerint a munka neheze azonban csak ezután jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van.

Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt

– magyarázta, majd arról beszélt,

rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Kövér László kijelentette: egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.