Hőségriasztás: rendkívüli intézkedésekkel készülnek a Szigeten

Résztvevők a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 7-én.
Résztvevők a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A Sziget szervezői felkészültek a következő három napban várható nagy hőségre, számos intézkedéssel segítik a fesztiválozókat a kánikula elviselésében – közölte Vető Viktória sajtófőnök pénteken azt követően, hogy kiderült, az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást ad ki szombattól.

„A bejáratnál, a K-hídnál hosszú évek óta működnek párakapuk, és ezekből többet felállítottunk a nagyobb befogadóképességű helyszíneken, színpadoknál is. A nagyszínpad előtti téren idén páraágyúk működnek az első nap óta” – mondta Vető Viktória. Kitért arra, hogy

a hőségnapokon feloldják azt a szabályt, ami korlátozza az ivóvíz bevitelét a fesztivál területére,

most az ásványvizet nagyobb mennyiségben is magukkal vihetik a szigetelők. További lépésként – évek óta bevált gyakorlatnak megfelelően – a Sziget járőrcsapatai igény szerint egész nap ballonos vizet osztanak.

„A nagy forgalmú utakon fix vízosztó pontok létesülnek, ezek mellett mobil vízosztók tevékenykednek. A fesztiválozókat elsősegélynyújtó csapat is figyeli, felkeltik azokat, akik a tűző napon alszanak és beküldik hűs helyszínekre őket” – sorolta a sajtófőnök.

Kapcsolódó hírek