Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Vörös figyelmeztetést adtak ki, pokoli forróság érkezik

Vörös figyelmeztetést adtak ki, pokoli forróság érkezik
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fokról fokra melegszik az idő az előttünk álló napokban, az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint

a hétfő elhozhatja az év legperzselőbb óráit.

Pénteken országszerte napos idő várható többnyire csak kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati szél északkeleten helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton általában derült lesz az ég, csak az ország északi harmadán növekedhet meg délután a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül, majd estétől a Dunántúl északnyugati felén északira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható.

Vasárnap zömmel derült vagy gyengén felhős lesz az ég, északon képződhet helyenként több gomolyfelhő, és arrafelé egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Az északias szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Hétfőn is marad a derű és a szárazság. A szakemberek szerint a déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északnyugati részén időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már most veszélyjelzést adott ki augusztus 12-re a várható kánikula miatt, e eszerint a Dunántúl zömén harmadfokú figyelmeztetés él:

Figyelmeztetés a hőség miatt augusztus 12-én.

Figyelmeztetés a hőség miatt augusztus 12-én.Forrás: met.hu

Kedden némi változásra számíthatunk a meteorológusok szerint. A nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő lesz, majd északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk. Késő délutántól, estétől a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az északira, északnyugatira forduló szél egyre többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarban viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, a Tiszántúlon a magasabb értékkel.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!