2,7 millió közpénzből utazott Harrach Péter és Semjén Zsolt feleségeikkel Szentpétervárra

2,7 millió adóforintba került Harrach Péter és Semjén Zsolt szentpétervári látogatása június végén egy moszkvai vizit után, a kiruccanás ugyanis a KDNP parlamenti frakciójának költségkeretét terhelte – derítette ki az RTL Klub.

A politikusokat feleségeik is elkísérték, a csatorna szerint egyetlen hivatalos programon, egy „udvariassági látogatáson” vettek részt pénteken, majd két napig turistáskodtak, múzeumokba jártak, és egy hajókirándulásra is beneveztek. Megjegyzik, szállásuk egy olyan luxushotelben volt, ahol

a legolcsóbb szoba 107 ezer forintba kerül naponta.

Hollik István kormányszóvivő némi lefagyás után az RTL Klub kérdésére azt felelte, ő semmi kivetnivalót nem lát az útban: a politikusok feleségeinek ott tartózkodását nem a frakció finanszírozta. Hogy pontosan ki mit fizetett, azt a csatorna a KDNP-től szerette volna megtudni, a Fideszre nőtt törpepárt viszont nem szolgált minden kételyt eloszlató adatokkal.

A 444-nek végül Tusnádfürdőn sikerülte megszólaltatnia Harrachot és Semjén. A politikusok állításai szerint maguk fizették feleségeik útját. „Igyekeztek a feleségeik költségeiből a szokásoknál is többet maguk fizetni”, míg a politikusok első osztályon utaztak, hozzátartozóik a turistaosztályon repültek.

Semjén Zsolt szerint nem volt hiábavaló a menet, mert látogatásuknak köszönhetően érkezik majd Magyarországra Ilarion metropolita és Kirill pátriárka, az Ermitrázs igazgatója pedig augusztusban látogat hazánkba, hogy átvegyen egy díjat.

Semjén hozzátette azt is,

az ügyben összességében hazudik a média.

Kapcsolódó hírek